Hoe en wanneer zijn we gestart als Brouwerij Pronck en wat hebben we allemaal meegemaakt? Lees hier hoe we de brouwerij zijn geworden die we nu zijn.
2013
Benjamin Wegman en Frans Meij beginnen als studenten met het brouwen van hun eigen bier
2014
Eind 2014 besluiten ze een officiële brouwerij te starten in Nieuweroord. De eerste 200-liter brouwketel is geïnstalleerd.
2015
Midden in de winter van 2015 is de allereerste brouwdag van Brouwerij Pronck, een India Pale Ale.
zomer 2015
Verhuizing naar de Ter Haarkade en ontwikkeling van een breed assortiment bieren.
Najaar 2017
Verhuizing naar het monumentale schakelhuis op het NUON-terrein in het centrum van Leiden. Vergroting van de brouwcapaciteit met een nieuwe 800 liter brouwinstallatie
2019
Samenwerking met de Hortus Botanicus, waarbij zij een deel van de Leidse ingrediënten leveren, we brouwen meer bier en werken samen met andere Leidse partners.
2020
We hebben een webshop! Je kunt je eigen bier en borrelboxen bestellen en laten bezorgen.
2021
We starten met workshops en onze eigen limonadelijn.
2022
De eerste landelijke klant sluit zich aan bij Pronck: de Pizzabakkers. Pronck automatiseert met een automatisch vulsysteem.